Parlar, “Hedefim A Milli Takıma Kadar Yükselmek”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferlerinden kaleci Onur Muhammet Parlar, Afyon kampında açıklamalarda bulundu. Futbola oyuncu olarak sol bekte başlayan ancak daha sonra kaleci antrenörü Ahmet Tufan Şenol’un önerisiyle kaleye geçen 21 yaşındaki genç eldiven, “ Manisa Büyükşehir Belediyespor’da patlama yapacağıma inanıyorum. Hedefim A Milli Takıma kadar yükselmek” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor’da, Afyon kampında hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, sezon başında Tekirdağspor’dan renklere bağlanan 21 yaşındaki genç file bekçisi Onur Muhammet Parlar, Afyon kampında açıklamalarda bulundu. Futbola nasıl başladığını, hedeflerini, örnek aldığı kalecileri ve neden Manisa Büyükşehir Belediyespor’u tercih ettiğini tüm açık yürekliliğiyle anlatan Onur Muhammet Parlar, kalede yaşanacak forma rekabetinden takımın kazançlı çıkacağını söyledi.

“ Futbola Kaleci Olarak Başlamadım” 
1997 İzmir doğumlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan 21 yaşındaki genç file bekçisi, “ Babam Saithan Parlar, gençliğinde basketbol oynamış. Sporcu bir aileden geliyorum. Babamın önerisiyle başladım futbola. İlk başta hobi olarak görüyordum kalecilik mesleğini. İlk filiz lisansım Aliağa Futbol Takımında çıktı. Futbola oyuncu olarak sol bekte başladım. Daha sonra Fenerbahçe Futbol Okullarında buldum kendimi. Orda kaleci antrenörüm Ahmet Tufan Şenol’un önerisiyle kaleyi geçtim. İzmir genelinde Fenerbahçe Futbol Okullarının düzenlediği turnuvalarda 3 sene boyunca en az gol yiyen kaleci oldum. Bu turnuvalardan sonra ön plana çıktıktan sonra 2010 yılında Bucaspor alt yapısına transferim gerçekleşti” dedi.

“ Fenerbahçe Ve Galatasaray’ın Tekliflerini Geri Çevirerek Bursaspor’un Yolunu Tuttum”
Bucaspor’da 1 sene forma giydikten sonra Altay’a transfer olduğunu ifade eden Parlar, “ Altay’ın alt yapısında 1 sene boyunca çok iyi bir performans gösterdim. 13-14 yaşlarındaydım o zaman. Bu dönemden sonra süper lig kulüpleri beni altyapısına transfer etmek istedi. Fenerbahçe, Bursaspor, Galatasaray beni isteyen takımların başında geliyorlardı.  Ben Bursaspor’u seçtim. 3 sene Bursaspor’da kaldım. İkinci senemde 16 yaşında Bursaspor’da A Takıma yükseldim ve ardından Milli takımda buldum kendimi. Bursaspor’da U-16 Takımının formasını giyiyordum. 1 sene boyunca da Bursaspor’un A Takımında bulundum” dedi.

“ Altay’a Profesyonel Olarak Geri Döndüm”
Üç sene Bursaspor’da kaldıktan sonra profesyonel olarak 2. Lig’de mücadele eden Altay’a geri döndüğünü anlatan Onur Muhammet Parlar, “ 2014 yılında geldim Altay’a.  Orda da toplam 8 maç oynadım A takımda. Altay’da yaşadığım bazı sorunlardan sonra kadro dışı bırakıldım ve ardından Süper Lig’de mücadele veren Antalyaspor’a tranfser oldum. Bir sene Antalyaspor’da A takımda kaldım. Daha sonra Erzurumspor’a transfer oldum. Erzurumspor’dan, Tekirdağspor’a gittim kendime yeni bir sayfa açmak için. Tekirdağspor’da 19 maç forma giydim. En sonunda Manisa Büyükşehir Belediyespor’a geldim” sözlerini kullandı.

“ Altay’da Antrenörüm Olan Mesut Toros Hocamın Bende Büyük Emekleri Var”
Altay’a çok genç yaşta gelmesine rağmen A takımda forma şansı bulmasında antrenörü Mesut Toros’un büyük emeği olduğunu belirten Onur Muhammet Parlar, “ Mesut Toros hocam bana inandı ve güvendi. Ben ilk olarak 17 yaşında profesyonel oynadım Altay’da. Öyle köklü bir kulüpte o yaşta oynayınca ön plana çıkıyorsun. O zamanlar Milli Takım karmasına seçilmiştim. En genç oyuncu bendim. Orda, A Milli Takım Kaleci Departmanı Sorumlusu Ömer Alper Boğuşlu hocamız vardı. Onlarla da çalışma imkanı buldum. 2 tane çok iyi maç çıkardım milli takımda. Kulüpler bayağı izlemeye başladılar beni. Sürekli menajerlerin takibindeydim” dedi.

“ Manisa Büyükşehir Belediyespor Genç Futbolculara Değer Veriyor”
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un genç futbolculara büyük değer veren bir kulüp olduğunu dile getiren Onur Muhammet Parlar, “ Manisa Büyükşehir Belediyespor’un beni izlediğini duyuyordum. Futbolcu izleme komitesinin beni izlediği kulağıma geliyordu az çok. Burası bence çoğu Spor Toto 1. Lig kulübünden ve bazı süper lig kulüplerinden de daha iyi durumda kulüp bazında. Hedefleri olan bir kulüp. Daha öncede söylediğim gibi ileriye dönük projeleri çok iyi. Genç oyunculara değer veriyorlar. Yönetimi ve teknik kadrosu başta olmak üzere, masöründen tutun sağlık ekibine kadar herkes çok iyi burada. Bunlar benim buraya gelmemde büyük etken oldu diyebilirim” ifadelerini kullandı.

“ Hedefim Tekrar Milli Takımı Görmek”
Manisa Büyükşehir Belediyespor’da her zaman forma rekabetinin olacağını da belirten Parlar, “ İlk hedefim burada oynamak. Burada yükselişe geçeceğime inanıyorum. Belki burada olur, belki de başka kulüpte olur ama mutlaka yeniden milli formayı giyeceğim. Buna inanıyorum. Hedefim A Milli Takıma kadar yükselmek. Şu anda burada mükemmel bir arkadaşlık ortamı var. Arkadaşlık ortamında bir aile havası kokuyor burada. Kimsenin kimseye üstünlük kurmaya kalktığı da yok. Hiç yabancılık çekmedim kulübe geldiğim günden bu yana. Şu anda kalede iyi bir rekabet olacak. Yusuf abide, Ersel abide form olarak çok iyi durumdalar. Kalede iyi bir forma rekabeti olacak. Ersel ve Yusuf abi benden daha tecrübeliler. Ancak bende sahada genç olarak dinamikliliğimi sahada göstereceğim” dedi.

“ Kendime Volkan Demirel Ve Onur Kıvrak’ı Örnek Alıyorum”
Türkiye’nin en iyi kalecilerinin Volkan Demirel ve Onur Kıvrak olduğunu ve kendisine bu iki ismi örnek aldığını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyespor’un 21 yaşındaki genç file bekçisi Onur Muhammet Parlar,” Benim kendime örnek aldığım kaleciler Volkan Demirel ve Onur Kıvraktır. Bence Türkiye’nin en iyi kalecileri Volkan Demirel ve Onur Kıvrak” dedi.

“ Pozisyon Almam ve Yan Toplarım İyidir”
Sahadaki artı ve eksi yönlerinden de bahseden Onur Muhammet Parlar, “ Çabuk bir kaleciyim. Pozisyon almam iyidir, yan toplarım iyidir. Tek eksik noktam ayak tekniği özelliğim. Onun dışında elbette eksiklerim olacak ancak yaşım genç. Öğreneceğim bunları zamanla. Karşı karşıya pozisyonlarım iyidir. Yavaş yavaş geliştirmeye çalışacağız oynaya oynaya kendimizi” dedi.

“ Daha Çok Tek Takılmayı Severim”
Sosyal yaşantısıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Onur Muhammet Parlar, “Genelde bir şey yapmayı sevmiyorum daha çok tek takılmayı seviyorum. Hiç böyle bir yere gidelim toplu halde bir şeyler yapalım planlayalım, program yapalım, eğlenelim falan öyle şeylerim yok. Daha çok tek takılmayı, kafa dinlemeyi seviyorum. Gideceğim yerde doğa olacak, yeşillik olacak, deniz olacak. Oturup kafa dinlemeyi seviyorum” diyerek sözlerine son noktayı koydu.

YAZAN: Admin

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir