Antalya’da 05-08 Şubat 2026 tarihleri arasında düzenlenen Yeşilay Aerobik Cimnastik Türkiye Şampiyonası, Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün tarihi başarısına sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından 300’e yakın sporcunun katıldığı organizasyonda, Manisa’nın altın çocukları topladıkları madalyalarla “Türkiye’nin en iyisi” olduklarını bir kez daha kanıtladılar.
???? Madalya Yağmuru ve Başarı Tablosu
Manisa BBSK sporcuları, şampiyonayı toplamda 12 Altın, 3 Gümüş ve 5 Bronz madalya ile tamamlayarak ulaşılması güç bir rekora imza attı. İşte kategorilere göre başarı sıralamamız:
12-14 Yaş Kategorisi:
* Tek Erkekler: Siraç Güzel – Türkiye 3.’sü ????
* Çiftler: Siraç Güzel & Defne Erdoğan – Türkiye Şampiyonu ????
* Trio: Afra Büyükaltay, Siraç Güzel & Defne Erdoğan – Türkiye 3.’sü ????
18+ Yaş Kategorisi:
* Tek Erkekler: Göktürk Balcı – Türkiye 3.’sü ????
* Çiftler: Okay Arsan & Selin Özermiş – Türkiye Şampiyonu ????
* Trio: Yudum Atan, İlay Hamarat & Selin Özermiş – Türkiye Şampiyonu ????
* Trio: Ömür Günay & Göktürk Balcı – Türkiye 2.’si ????
* Grup: Okay Arsan, Göktürk Balcı, İlay Hamarat, Ömür Günay & Yudum Atan – Türkiye Şampiyonu ????
???????? İstikamet Japonya: Dünya Kupası Bileti Alındı!
Milli Takım seçme müsabakası niteliği taşıyan bu yarışmada dereceye giren başarılı sporcularımız, Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenecek olan Dünya Kupası’nda ülkemizi ve Manisa’yı temsil etmeye hak kazandılar.
Başarılı cimnastikçilerimiz, bu zaferi her zaman yanlarında olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya, Manisa BBSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Cimnastik Sorumlusu Erkan Turbil’e, kulüp yönetimine ve ailelerine armağan ettiler. Ayrıca teknik ekibe özel bir parantez açan sporcularımız; antrenörler Rüya Arsan Kutlu ve Ezgi Pazarcık Şenol ile kondisyoner Berkay Kutlu’ya sonsuz destekleri için teşekkürlerini sundular.








