Şampiyonluğun Öyküsü (1)

Tarihinde ilk kez 2.Lig’de mücadele edecek olan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un, rekorlar kırarak kaldırdığı 3.Lig kupasını Manisa’ya getirmesi hiç de kolay olmadı. Çünkü ‘Şampiyon’ diye yazmak değil,  ‘Şampiyon’ olmak zordu.

2016-2017 sezonunu play-off maçlarında 2.Lig’in kapısından dönmüştü Manisa Büyükşehir Belediyespor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün gelecek yıl için hedefini o günden belirlemiş ve ‘Şampiyonluk kupası Manisa’ya gelecek’ demişti. Başkan Ergün,  play-off’tan 2.Lig’e yükselecek ikinci, üçüncü takım olunmasını da istemiyordu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 3.Lig birincisi olması konusunda kararlıydı.
Yapılan Genel Kurul sonrası hedefe ulaşma sözü veren Mevlüt Aktan ve yönetimi bayrağı devraldı.  Başkan Aktan’ın yol arkadaşları ise Asbaşkan Orkun Şıktaşlı, Futbol Şube Sorumlusu Hakan Kadayıfçılar, Futbol Altyapı Sorumlusu Özcan Nalbantlar,  İdari İşler Sorumlusu Bora Çaylan, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gökmen Aytaç,  Yönetim kurulu üyesi ve Voleybol  Şube Sorumlusu Tolga Tunç Çalışkan olmuştu.
Elbette 13 branşı olan spor kulübü özellikle şampiyonluk beklenen futbolu yönetmek kolay iş değildi.  Hedefe kilitlenmiş, aşçısından, ulaştırmasına birbiriyle uyumlu profesyoneller de iyi belirlenmeliydi.  Genel Müdür Alparslan Kaya başta, Salih Güler, Uğur Şaşmaz, Ömer Kızıl, Engin Yumurtacı, Erdal Uz, Bahar Say, Şenol Özeker, Hüseyin Kaplan, Şafak Kıvrak, Nurcan Çelikoğlu, Ayşe Kaya, Yusuf Gürel, Nebahat Oğul, Kadriye Yatkın, Fırat Emir, Erol Gökçe, Ayhan Ihkan, Elfesiya Efe, Alican Güler canla başla çalışmalara başladılar.
Devrim’le anlaşmak kolay oldu
Sıra, bir sezon önce sonradan geldiği Manisa Büyükşehir Belediyespor’u play-off’a taşıyan başarılı Teknik Direktör Levent Devrim’le anlaşmaya. Kolay oldu imzayı atmak. Tecrübeli teknik adamın derdi para değildi çünkü. Hedefi hedefleriyle örtüşen yeşil beyaz formayı hemen giydi üstüne. Ekibini de disiplinli isimler Yaşar Işık, İsmail Ünal, Ömer Kalebayır, Mustafa Ati Göksu, Serkan İşyapan, Abdülkadir Kükrer, Zekeriya Yılmaz, Miraç Çavdar,  Murat Kaladağ, Cafer Giresun, Şeref Evran, Aycan İner’den oluşturdu.
Bırakın Tatili, Uyku Uyumak Bile Haram Olmuştu
Kolları sıvayan Manisa Büyükşehir Belediyespor’da yönetimden tüm çalışanlarına, bırakın tatili, uyku uyumak bile lüks olmuştu. İlk olarak takım kadrosu bünyeye uyum sağlayacak isimlerin transferleriyle güçlendirildi. Abdurrahman Emir Alagöz, Ali Öztürk, Alper Akçam, Alper Sürücü, Berkin Kamil Arslan, Çağrı Giritlioğlu, Ergün Yıldız, Erhan Kara, Ersel Çetinkaya, Harun Şanlı, Hüseyin Cihan Avcu, İsmail Köse, Kaan Güdü, Kürşat Ergun Aydın, Mehmet Kuruoğlu, Mehmet Yılmaz, Oğulcan Gökçe, Oğuzhan Yazıcı, Olcay Turhan, Tayyib Kanarya, Tolga Şahin, Ufukhan Bayraktar, Umut Kaya, Umutcan Yüksel, Yusuf Balcıoğlu, Semih Durmuş, Bilal Gücüyetmez, Mustafa Diler, Yunus Öztürk’ten oluşan 29 kişilik kadro artık sahadaydı.
Ardından Afyon’ da başlayan kampta herkesin pestili çıkmıştı. Hazırlık maçlarında ortaya konan futbol ve alınan sonuçlarda tünelin çıkış ışığı görülmüştü. Ancak Lig’in havasının da farklı olacağı unutulmuyordu. Şüphesiz uzun soluklu Lig maratonunda, hava ve saha şartları, olabilecek hakem hataları, sakatlıklar gibi beklenmeyen ve sonuçları değiştirebilecek birçok etken vardı.
Manisa Büyükşehir Belediyespor Sezona İstediği Başlayamadı 
İlk maç Trabzon deplasmanı rakip Yomraspor’du. Mücadele gücü üst seviyede olan temsilcimiz son vuruşlarda etkisiz kalınca sahadan bir puanla ayrıldı. Yeşil beyazlılar deplasmanda alınan bir puana sevinsin mi? Yoksa kaçan üç puana üzülsün mü? Bilemedi.  Hemen ardından Lig’in iddialı ekiplerinden Kemer 2003 misafir edildi. Karşılaşmaya iyi başlayamayan temsilcimiz 2-0 geriye düşmenin şokunu yaşıyordu. 63 dakikada Kürşat ardından 90+3’te Ufukhan sahneye çıktı. 2-2’lik skorda mücadeleyi sonuna kadar bırakmamak güzeldi fakat kaybedilen iki puan da az değildi.
Orhangazi Maçında Alınan Yenilgiden Sonra Homurdanmalar Başladı
Üçüncü hafta gelip çatmıştı. Bursa deplasmanında rakip Orhangazi’ydi. Kaçan 10 net gol pozisyonu ile üstün oynayan takım Manisa Büyükşehir yediği tek golle şoka uğramıştı. Eline geçirdiği net gol pozisyonlarını cömertçe harcayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Manisa’ya puansız dönüyordu.
Teknik Direktör Levent Devrim’e Olan Güvenlerini Net Bir Şekilde Ortaya Koydular
Çantası her zaman kapı arkasında duran ilk başarısızlıkta faturayı ödeyen teknik direktörlerdir. Manisa’da da Levent Devrim’le yolların ayrılması için homurdanmalar başlamıştı. Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan ve yönetim kurulu “Olacaksak Levent hocamızla şampiyon olacağız” diyerek Levent Devrim’e olan güvenlerini net bir şekilde ortaya koydular.
Erzin Maçıyla Başlayan Muhteşem Yükselişi Kimse Durduramadı
Üç maçta alınan 2 beraberlik ve 1 yenilgiye rağmen Teknik Direktör Levent Devrim’in takıma olan inancı tamdı. Çünkü Manisa Büyükşehir Belediyespor çok iyi futbol ortaya koyuyor ve çok gol pozisyonu üretiyordu. Sadece takımın üzerinde büyük bir şanssızlık vardı. Teknik Direktör Levent Devrim, alınacak 1 galibiyetten sonra bu takımın bir daha tutulamayacağına inanıyordu. Nitekim öyle de oldu. İlk üç maçta alınan kötü sonuçların ardından yeşil beyazlı ekipte gözler ligin dördüncü haftasında Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde oynanacak olan Erzin Belediyespor maçına çevrilmişti.
“ Sahaya Çıkın ve Gerekeni Yapın” 
Yomraspor ve Kemerspor 2003 maçlarında alınan beraberlikler ve Bursa Orhangazi maçında alınan yenilginin stresiyle Erzin Belediyespor maçına çıktı yeşil beyazlı ekip. Teknik Direktör Levent Devrim futbolcularına maç öncesinde şu kısa konuşmayı yaptı, ‘ Sahaya çıkın ve gerekeni yapın’
Maça fırtına gibi başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor henüz maçın 5. dakikasında Emir’in golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla önde bitirdi. İkinci yarıda ise Ali Öztürk’ün 78. dakikada attığı golle farkı 2’ye çıkardı Manisa Büyükşehir Belediyespor. Maç bu skorla Manisa Büyükşehir Belediyespor’un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Manisa Büyükşehir Belediyespor soyunma odası maçın ardından bayram yerine dönmüştü.
Devrim, “ Size Olan Güvenimi Boşa Çıkarmadınız”
İlk üç maçta alınan kötü sonuçlardan sonra futbolcularına olan güvenini her zaman dile getiren teknik direktör Levent Devrim maçın ardından soyunma odasında şu konuşmayı yaptı, “ Arkadaşlar ben size olan güvenimi hiç kaybetmedim. Bu takım şampiyonluğu hak eden bir takım. 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldığımız maçlarda da çok iyi mücadele ettik. Sizlere olan güvenimi boşa çıkarmadınız. Bu takımın sadece 1 maç kazanmaya ihtiyacı vardı. Biz bugün bunu başardık. Bizim her şey daha yeni başlıyor” dedi.
Düzce Deplasmanında Gol Yağdırdı
Ligin 4. haftasında Erzin maçıyla başlayan galibiyetler serisi tam 9 hafta sürdü. Kendi sahasında konuk ettiği Erzin Belediyespor’u 2-0 mağlup eden yeşil beyazlıların bu kez rakibi deplasmanda Düzcespordu.  Erzin Belediyespor maçında aldığı galibiyetin ardından 15. sıradan 11. sıraya yükselen Manisa Büyükşehir Belediyespor, Düzcespor deplasmanından Umut Kaya, Alper Akçam, Ali Öztürk ve İsmail Köse’nin golleriyle 4-0 galip ayrılmıştı. Rakiplerinin de puan kaybetmesiyle puanını 8’e çıkaran Manisa Büyükşehir Belediyespor bir anda 2. sıraya yükselmişti.
Şampiyonluğun Habercisi Gibiydi
İki hafta da 15. sıradan 2. sıraya kadar yükselmek şampiyonluğun habercisi gibiydi. Düzcespor deplasmanında aldığı farklı galibiyetin ardından rakiplerinin korkulu rüyası olmaya başlamıştı Manisa Büyükşehir Belediyespor. Bu kez rakip Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde Çanakkale Dardanelspordu. Manisa Büyükşehir Belediyespor muhteşem taraftar desteğini arkasına alarak rakibini Mehmet Yılmaz’ın attığı tek golle 1-0 mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini imza atmıştı. 11 puana yükselen Manisa Büyükşehir Belediyespor artık gözünü zirveye dikmişti. Lider olan ve 12 puanı bulunan Kemerspor 2003 ile arasında sadece 1 puan fark bulunuyordu Manisa Büyükşehir Belediyespor’un.
Ligin 7. Haftasında Zirvenin Rengi Yeşil Beyaz oldu 
Ligin ilk 6 haftasında hanesine 11 puan yazdıran Manisa Büyükşehir Belediyespor 7. hafta da deplasmanda karşılaştığı Yeni Altındağ Belediyespor’u 2-0 mağlup ederken, lider Kemerspor 2003 ise 12 Bingöl deplasmanından 3-1’lik şok yenilgiyle dönüyordu. Zirvenin rengi artık yeşil beyazdı. Üst üste aldığı galibiyetlerle adeta, ‘ Bekle Bizi 2. Lig’ diyen Manisa Büyükşehir Belediyespor, 8,9, 10, 11 ve 12. hafta maçlarında karşılaştığı Ofspor, Erbaaspor, Halide Edip Adıvar, Bayburt Grup Özel İdare ve Bergama Belediyespor maçlarını kazanarak müthiş bir galibiyetler serisine imza atarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 9 hafta üst üste oynadığı maçları kazanan Manisa Büyükşehir Belediyespor, 13. haftada deplasmanda karşılaştığı Kozan Belediyespor ile golsüz berabere kalmış ve en yakın rakiplerinin de puan kaybetmesiyle arada ki  puan farkı korunmuştu.
(12 Bingöl Maçında Mehmet Yılmaz 90+6’da Attı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Gözyaşlarına Boğuldu)
Devam edecek….

YAZAN: Admin

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir